16 September 2016

"Fortune Cookies"

Hye gaiss. Assalamualaikum......

Tetiba dapat ilham nak share pasal fortune cookies ni. First of all, haritu operation manager tempat fana praktikal akan transfer ke Ampang. So, dia hadiahkan la fortune cookies ni untuk setiap staff. Actually fana sendiri tak pernah tahu dan dengar langsung pasal cookies ni, JAKUN la katakan. First time dalam hidup makan cookies tetiba ada kertas kat dalam. HAHAHA. Memang lawak masa teammate tegur. Weyh ! hati-hati makan cookies tu ada kertas. Jangan telan sekali pulak. And on that time baru teammate bagitahu tu fortune cookies.

Mengikut sumber google translate Fortune tu bermaksud nasib.
Mengikut kepercayaan orang cina ayat yang tertulis dalam fortune cookies ni nasib yang bakal memberi tuah dan membawa malang kepada si pemakannya. Ayat yang tertulis di kertas tu memberi maksud yang mendalam. HAHAHA. Bagi kita orang melayu dan beragam Islam, baca tu boleh percaya tu jangan sebab segalanya datang daripada Allah S.W.T.





Lepas baca ayat positif tu amin kan jela. Semoga dia menjadi pedoman semoga terus kekal positif dalam hidup dan mendapat keberkatan dalam hidup.

Sesungguhnya yang baik itu datang dari ALLAH dan yang buruk itu dari diri saya sendiri. Terima Kasih.